: Om meg

Jeg er født, oppvokst og bor i Stavern. Nærheten til havet med svaberg, måkeskrik og båtliv, har nok satt sitt preg på mange av mine arbeider.

: Grafisk formgiver

Helt fra barndommen har interessen for det visuelle vært en sentral del av meg – og jeg utviklet tidlig en interesse for tegning, bokstaver og typografi. Det var derfor kanskje uunngåelig at jeg valgte å utdanne meg til grafisk formgiver.

Etter å ha fullført læretiden, tilbrakte jeg nesten 10 år ved Nanset Grafisk i Larvik. Det var en spennende og lærerik tid. Litt rart å tenke på at mange av arbeidsoppgavene vi gjorde da, må man på museum for å oppleve i dag.

For spesielt interesserte kan jeg nevne ord som; repromontasje, korrekturlesing, paste-up, blysats, ciceromål (KLIKK), Heidelberg vinge… Og dataprogrammene vi brukte; Ready Set Go, Page Maker, Freehand, QuarkXPress…

"The Future Ark"
«The Future Ark»

: Barnehagelærer

Helseutfordringer gjorde til slutt at jeg måtte velge en ny karriere. Jeg tok utdannelse som barnehagelærer og begynte deretter å jobbe i Eventyrskogen Barnehage i Larvik. Det ble en spennende tid, med mye glede, frustrasjon og kreativitet på nye områder.

I dag blir kreativitet ansett som en av de viktigste egenskapene barna våre trenger. I en verden hvor alt forandrer seg hele tiden, er det nyttig å være kreativ. Den trengs i alle slags yrker fra kunst til matematikk, språk og vitenskap (Forskerfabrikken)

Jeg opplevde på mange måter at barn er født med en naturlig kreativitet og fantasi. Deres innlevelsesevne er helt fantastisk, og de har en unik evne til å tenke annerledes. Men etter hvert som de vokser, blir denne egenskapen gradvis påvirket av tanker som «Hva vil andre si«, «Det er ikke bra nok«, «Jeg kan ikke gjøre det på den måten…«, eller «Ingen andre gjør det sånn…»


Kreativitet er en egenskap jeg setter stor pris på. Som mennesker har vi muligheten til å fantasere, tenke på utsiden av boksen og skape noe som aldri har eksistert før. Ved å løsrive oss fra fysiske lover, sosiale grenser og akspeterte sannheter – kan vi skape vår egen unike virkelighet. Fantasien har ingen grenser.

Jeg lærte mye av barna;-) 

: Kunstner

Jeg føler meg virkelig heldig, da ideene stort sett bare strømmer på. Fra jeg i 2017 begynte å tegne på iPad, ble det enklere å gi liv til alle mine tanker og konsepter. Det at jeg har vært med på den digitale utviklingen i det grafiske faget – tror jeg er med på forklare min store fascinasjon for å tegne på en iPad.

Jeg tar ikke på meg kommersielle oppdrag, men streber alltid etter å være fri til å skape det jeg føler for i øyeblikket. Jeg har et behov for å tegne – og opplever nærmest at jeg går inn i en egen verden. Det kan være litt terapi, min måte å bearbeide vanskelige ting på, eller en mulighet til minnes og nyte gode opplevelser. Det har gjort meg til en bedre seer. Jeg er blitt flinkere til å se detaljer i naturen, til å legge merke til mønsteret på et blad eller til å visualisere en følelse. 

Når jeg er i «tegnebobla» finner jeg også stor glede i bare det å være der. Hvis jeg får en ide og begynner å tegne – skjer det nesten alltid, at prosessen former og bearbeider ideen, slik at resultatet blir noe helt annet.

«Logic will take you from A to B
– imagination will take you everywhere»

– Albert Einstein