Dolor sit amet consect fetur adipiscing elit.
Pro sessen

Jeg er heldigvis i en situasjon der ideene som regel dukker opp av seg selv, men jeg bruker forskjellige tilnærminger når jeg skal lage tegningene.

 • En vanlig hverdag byr ofte på utallige inspirasjonskilder som potensielt kan bli til en tegning. Det kan være alt fra noe jeg ser på TV, en detalj i naturen, en nyhetssak, et fortryllende mønster på et kumlokk, en følelse, et bilde som dannes i mitt sinn når jeg leser en bok, en sangtittel eller til og med en visnet blomst langs veikanten…

  Når jeg setter i gang med en ny tegning, bærer jeg ofte kun på en vag idé om hva det kan bli. Tegneprosessen i seg selv bearbeider, utvikler og av og til vrenger den opprinnelige idéen, slik at det som til slutt kommer ut er noe helt annerledes.

 • Noen dager vet jeg ikke hva jeg skal tegne. Jeg setter meg ned i sofaen med en kopp rykende varm kaffe. Auchhhhh….. den var litt for varm. Jeg setter koppen ned på bordet, tar opp iPaden, åpner den, lager et nytt dokument – og begynner å tegne. Og så bare blir det til; «Musejakten», «Orange», «Strange Natur», «Caught by Life»… Veldig mange av mine tegninger blir til på denne måten. Kaffen blir ofte kald;-)
 • Jeg er en ivrig turgåer og er stort sett daglig på tur rundt i nærmiljøet mitt i Stavern.  Og når man – helt subjektivt sett, er så heldig å bo på verdens vakreste sted, er det klart jeg i perioder får behov for å gjenskape dette i bildene mine.

  Jeg kom over knausen fra Fuglevikstranda mot Gumserødbukta, da himmelen viste seg fra sitt vakreste og kastet et magisk lys over svabergene og det speilblanke vannet. Jeg tok opp mobilen og knipset et bilde.

  Senere ble dette mobilbildet utgangspunktet jeg så etter, da jeg lagde skissen til “Kyststien”. Deretter la jeg vekk fotoet og lot prosessen styre seg selv videre – og resultatet ser du nedenfor.

"Kyststien"
 • En funksjon i tegneprogrammet mitt heter “symmetri” – og innimellom syns jeg det kan være  ganske tilfredsstillende å lage et bilde ved hjelp av denne funksjonen.
  Med denne innstillingen blir det jeg tegner symmetrisk gjenskapt vertikalt, horisontalt eller diagonalt på arket. Dette er en morsom måte å skape store mandalabilder, kaleidoskop effekt…  «Rosetta», «Starry Sky», «Mandala Rosette». «Citrus Slice» bygger på det samme prinsippet, men her har jeg hatt fokus på å gjenskape noe i naturen som bygger på symmetri og gjentagelse.