You are currently viewing Twins
Twins

Twins

Twins

Jeg har alltid næret en dyp fascinasjon for sommerfugler og deres utrolige transformasjon gjennom livet. Fra et bitte lite egg klekkes det en larve som vokser seg stor ved å spise og skifte hud flere ganger (typisk 4-6 ganger) før den omslutter seg selv i en puppe. Inne i puppeskallet brytes larvens organer ned, bare for å gjenoppstå som en fullt utviklet sommerfugl med helt nye organer.

I ulike kulturer har sommerfugler blitt symbolsk assosiert med begreper som frihet, sårbarhet, forvandling, nyskapning og skjønnhet. De har også vært et gammelt kristent symbol på håp.

De siste årene har jeg tegnet flere bilder av sommerfugler, og min fascinasjon har hovedsakelig vært inspirert av det visuelle aspektet. I dag finnes det rundt 175 000 forskjellige arter av sommerfugler på jorden (Kilde: wff.no), og vingene deres prydes av utallige vakre kombinasjoner av farger og mønstre.

Bildet «Twins» oppsto da jeg innser at en sommerfugl sett fra siden utgjør en perfekt halvdel av en symmetrisk og perfekt sommerfugl.